26 Kasım 2010 Cuma


PARE TATLISI

1 yumurta
...1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu


şerbeti için:
2,5 su bardağı şeker
2, 5 su bardağı su

şerbet kaynatılmıyor soğuk su ve şekeri şeker eriyinceye kadar karıştırıyoruz ve şerbet hazır oluyor.
hamur malzemelirinin hepsini karıştırıp hamuru yapıyoruz, normal şekerpare şekli verip yağlanmış tepsiye diziyoruz,180 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyorumz.fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine döküyorum ve tepsiyi sarıp dinlenmeye bırakıyoruz. normalde üzerine hiç bişey konulmadanda yapılıyor ama ben damla çikolata koyuyorum fındık hamurları çatlatıyor diye fındık koymuyorum isteğe göre antep fıstıgıda koyulabilir,

2 yorum:

  1. canım arkadaşım ellerine sağlık çok güzel görünüyor,tatlıya dayanamam deneyeceğim mutlaka...

    YanıtlaSil
  2. dene ve sende paylaş şimdiden afiyet olsun şekercim..

    YanıtlaSil