6 Şubat 2011 Pazar

mozaik pasta


Mozaik Pasta

Malzemeler:
2 yemek kaşığı, toz şeker
2 yemek kaşığı, kakao
2 paket pötibör bisküvi
2 yemek kaşığı, tereyağı
1 çay fincanı, ceviz
200 gram, bitter çikolata
1 çay b. süt
İncir reçeli


yapılışı:
Öncelikle, bisküvileri kıralım, karıştırma kabına alalım. Biz bu arada, kaynayan suyun üstüne, bir tabak oturtalım içine tereyağını, çikolatayı ve toz şekeri alalım benmari usulü eritelim. Bisküvilerin üzerine alalım, incir reçelinin şerbetini de karışıma dökelim ve yoğuralım. Hafif yağladığımız, kek kalıbına hamuru alalım ve bastıralım, buzdolabında soğumaya alalım, soğuyan mozaik pastamızı dilim yaparak servise sunalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder